Català Other languages   Castellano   English   Français  
Arxius Fotogràfics de Catalunya

 

UNESCO Archives Portal

 

Índex alfabètic

Índex temàtic

Índex toponímic

Índex de persones

Azimut

Els drets d'autor

Crèdits

Col·laboradors

  Presentació

 

Ens plau presentar-vos la primera edició electrònica de l’Inventari d’Arxius Fotogràfics de Catalunya que inclou diversa informació relativa a arxius fotogràfics del nostre país.

En presentar aquest primer recull, hem iniciat un camí llarg i molt interessant, que ens permetrà , sens dubte, poder donar a conèixer una molt àmplia visió del patrimoni fotogràfic de Catalunya, públic i privat.

Azimut Serveis Informàtics i en concret, el Departament de Sistemes Documentals, estem treballant amb la intenció de publicitar les temàtiques de centenars d'arxius públics, depenents de les diferentes administracions i àmbits de govern. Cal destacar que en aquesta gestió hem trobat sempre la màxima col·laboració dels responsables dels serveis d'arxiu. La manca de dades a l'hora de tancar aquesta primera edició, està directament relacionada amb la pròpia situació dels fons fotogràfics, molts d'ells sense organitzar.

Hem volgut a més, situar aquesta informació al costat del arxius privats, de caire comercial i dels professionals de la fotografia. La nostra intenció és obrir cada cop més l'oferta d'imatges al món editorial i de la comunicació, facilitant la seva recerca i utilització.

La següent edició en paper de l'Inventari d'Arxius Fotogràfics de Catalunya a la tardor de 1999, tancarà el procés de recollida i organització de dades.

El nostre equip espera i desitja que aquesta nova publicació es converteixi en una eina útil per localitzar i conèixer amb detall els fons d’imatges existents al nostre país.

 

Azimut Serveis Informàtics

 


Amb el suport de:
Institut Català de Tecnologia Unió de Professionals de la Imatge i Fotografia de Catalunya Primavera Fotogràfica
Centre Internacional de Premsa de Barcelona Llibreria Kowasa Kowasa Gallery

 


UltraFox 02-07-1998 15:43:36 Azimut
al principi...